Warm & Wollig: 6 tips om je interieur klaar te maken voor de donkere dagen

Zie je de blaadjes al van de bomen vallen? De straten worden oranje gekleurd, zo ook ons interieur. Want wat is het koud buiten... brr. Die kop warme chocomel helpt al- maar met een warm interieur voel je je écht thuis als het buiten vriest. Ben je benieuwd hoe je warmte in jouw interieur kan toevoegen? Neem er even een kop thee, koffie of die warme chocomel bij en lees snel verder!

 

1. Verlichting

Eigenlijk klinkt het ook logisch, maar om deze donkere dagen door te komen is het fijn om genoeg verlichting in huis te hebben! Kies voor meerdere warme lichtbronnen, dit is een stuk gezelliger dan één felle lichtbron. Eigenlijk net als kaarsjes in huis- en als we het daar toch over hebben, kaarsen zelf doen ook wonderen. Kies verschillende formaten kaarsen in warme of pastelkleuren.

 

2. Cocoonen in de woonkamer

In de winter verhuist het cocoonen van de slaapkamer naar de woonkamer. Want zeg nou zelf, die grof gebreide sprei op de bank is niet alleen lekker warm, hij ziet er ook gewoon heel gezellig uit! Hiermee kan je ook makkelijk de look en warmte van je bank aanpassen. Heb je bijvoorbeeld een grijze bank die flink wat warmte kan gebruiken? Kies dan voor kleuren als bruin, oranje en rood. Is je interieur al warm gekleurd maar wil je toch een plaid? Dan is een licht beige plaid ook heel mooi, zeker als deze een wat grovere textuur heeft. Wil je het nog wat meer ‘comfy’ maken, laat je vriend dan even de andere kant op kijken en koop wat kussens erbij voor je bank of fauteuil.

 

3. Zacht als alpaca’s

Heerlijk zacht dus zo’n dekentje! Maar laat dat zeker niet het enige zachte element in je woonruimte zijn. Haal vooral ook een lekker wollig karpet in huis! Dat ziet er niet alleen warm uit, het voelt ook heerlijk als je eroverheen loopt. Als je het hele jaar door wel van een warm interieur houdt, laat je dan niet tegenhouden, je kan namelijk nog een stapje verder gaan! Met de WOOLLY serie van BePureHome haal je de essentie van warm & wollig in huis. Op de foto zie je de WOOLLY draaifauteuil, maar we hebben zelfs een hele bank in deze wollige stof! Niet alleen het materiaal van deze serie is wat je terug wilt zien in een winters interieur. Ook de organische vormen zijn belangrijk, maar daarover meer in de volgende tip!

 

4. Kleuren, materialen en vormen

Gebruik natuurlijke kleuren en materialen waarbij je zorgt voor wat contrast in het geheel. Een aards donkerbruin karpet doet het zoals je hierboven zag goed met grijs. Vooral hout is belangrijk voor een winters interieur. Houten meubelen zorgen namelijk voor een natuurlijk gevoel van warmte in je interieur. Vind je houten meubelen bedrukkend of te massief? Kies dan voor ronde of organische vormen zoals je hieronder ziet. Hiermee creëer je cocooning hoekjes waar je in de winter lekker in kan gaan zitten.

 

5. Accessoires en decoratie

Ook in de wintermaanden is het leuk om droogbloemen in huis te halen. De kleuren mogen wat zachter, nu is dat bij droogbloemen al niet zo moeilijk. Maar kies bij uitstek voor zachte beige bloemen zoals hazenstaart. Ook kan je de natuur van buiten naar binnen halen door zelf op pad te gaan en dennenappels, oranje of rode bladeren of andere leuke items te verzamelen. Deze kun je op een aantal plekjes als decoratie gebruiken, zoals de kaarsen op het dienblad van de eerdergenoemde tip!

 

6. Waanzinnige wandbekleding

Deze tip zul je waarschijnlijk niet vaak tegenkomen, maar wandbekleding kan héél veel verschil maken in je woonruimte. Kies eens wat anders dan het standaard witte of créme-kleurige behang. Een mooie kleur of patroon zet de toon voor de inrichting mits je het goed toepast. Wil je graag advies over het toepassen van bijvoorbeeld Eijffinger behang of leerbehang? Maak dan een afspraak via deze link. Of kijk hier alvast om een indruk te krijgen van ons aanbod.